Starta idag - åtkomst i 12 månader


Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Basprogrammet

Dela kursen med dina vänner!
Onlinekurs

Gå kursen i din egen takt online

Unikt innehåll

25 videoavsnitt 
och individuella övningar

Handledare

Peter Sköld

En kurs för

Alla typer av konstnärer på alla nivåer

Språk

Svenska

Lanseringspris

3995 kr


Läs mer
 

Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil


Den här onlinekursen vänder sig till alla typer av konstnärer, från nybörjare till professionella, och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man arbetar. Du kan arbeta med alla typer av medier som exempelvis teckning, måleri (alla tekniker och stilar), video, foto, objekt och konceptuell konst.
Kursen riktar sig också till dig som målar inom det abstrakta bildspråket.


En konstkurs och målarkurs online för dig som vill hitta en egen konstnärlig stil, höja den konstnärliga kvalitén på dina konstverk, och utveckla en mer medveten och professionell arbetsprocess.

Kursen ger dig unika kunskaper och arbetsmetoder som gör dig mer medveten och självständig i ditt arbete, och som skapar helt nya förutsättningar för dig att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i din konst.

Med hjälp av specifika arbetsmetoder kan du utforma en arbetsprocess så att den blir mer effektiv, konstruktiv och kreativ. Där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.


Onlinekursen går du på vår egen kursplattform. När du köper kursen registrerar du ett konto med din mejladress och ett lösenord, som blir ditt personliga inlogg till kursplattformen.

Kursen och ditt konto har du tillgång till under 12 mån. från kursstart. Kursplattformen är lättnavigerad och enkel att använda, och innehåller videoavsnitt, övningar och extramaterial. Du kan även ladda ner sammanfattningar och texter i PDF-filer.


Maria Grudéus, Reflektioner, 2022, akvarell på 425 gr papper, 38x56 cm.

Kursinnehåll


För att hjälpa konstnärer i sina individuella konstnärskap, och oavsett var de befinner sig i sin utveckling, har Peter Sköld skapat unika pedagogiska modeller och metoder som utvecklar alla delar i det konstnärliga arbetet.

Här får du lära dig hur du använder ArtistLab-modellen och ArtistLab-metoden i ditt eget konstnärskap, och hur du får alla delar i det konstnärliga arbetet att samverka med varandra. Med hjälp av modellen och metoden kan du utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil, och där du med specifika arbetsmetoder kan utveckla en arbetsprocess som är effektiv och kreativ och konstruktiv, och som genererar konstnärliga kvalitéer.

I den här kursen flyttar vi fokus från tekniken och hantverket, till att istället fokusera på att utveckla kvalitén på din egen arbetsprocess, eftersom det är din arbetsprocess som utgör hela grunden och förutsättningen för att du ska kunna utveckla intressant och bra konst, och för att du ska trivas och känna dig motiverad i ditt arbete.

Kursen ger dig alla de kunskaper du behöver för att bli mer medveten och självständig i ditt arbete, där du själv kan lösa problem och hitta konstruktiva och kreativa vägar för hur du kan jobba vidare med din konst, och där du har konkreta kunskaper och kriterier för att kunna utvärdera konstnärliga kvalitéer i dina arbeten.

Artistlab-modellen och Artistlab-metoden, tillsammans med videoavsnitten och övningarna, bildar en helt unik kurs som inkluderar alla delarna i ett konstnärskap, och integrerar det med nya kunskaper och arbetsmetoder som sammantaget ger dig helt andra förutsättningar att utveckla både dig och din konst.

Genom att du lär dig hur du jobbar med Artistlab-modellen och Artistlab-metoden, så kommer du kunna coacha dig själv, där du själv kan hantera och lösa alla problem och motgångar som brukar uppstå i det konstnärliga arbetet, och själv kunna utveckla den konstnärliga kvalitén och professionaliteten i ditt konstnärskap.

  • Kursen ger dig kunskaper som gör att du kan utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil.
  • Du får kunskaper i vad som definierar konstnärliga kvalitéer och originalitet inom konsten/samtidskonsten. Samt en konsthistorisk tillbakablick.
  • Du får konkreta arbetsmetoder som gör att du kan utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i dina arbeten.
  • Du får arbetsmetoder som gör att du kan utveckla kvalitén på din arbetsprocess så den blir mer konstruktiv, kreativ och effektiv, och där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.
  • Du lär dig att analysera och utvärdera konstnärliga kvalitéer i din egen arbetsprocess.
  • Hur du utvecklar komplexitet och dynamik mellan dina konstverk, genom serier och kontexter, och hur du använder dig av detta i samband med exempelvis dina utställningar.
  • Hur du utvecklar originalitet i din konst genom att positionera dina arbeten i förhållande till hur andra konstnärer jobbar.
  • Hur du analyserar och utvärderar andra konstnärers konst, och hur du kan använda dig av detta i ditt eget arbete.

Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil

Basprogrammet

Få hjälp att välja en kurs som passar just dig

Kontakta gärna oss om du har frågor eller om du vill ha hjälp med att välja ett kursupplägg som passar just dig.

Fyll i dina uppgifter eller ring 073-5937066
Förnamn
Efternamn
E-mail adress
Ditt meddelande
Tack för ditt meddelande!
Write your awesome label here.

Upptäck våra konstkurser

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards