ARTISTLAB ACADEMY


ArtistLab erbjuder konstkurser till alla typer av konstnärer och konstintresserade på alla nivåer. Kurserna vänder sig till nybörjare och professionella konstnärer som behöver fördjupade kunskaper och ny inspiration för att komma vidare i sitt konstnärskap.

Om ArtistLab Academy

ArtistLab Academy är en kursverksamhet som erbjuder onlinekurser och individuell handledning som riktar sig till alla typer av konstnärer, från nybörjare till professionella och oavsett inom vilken teknik, stil och tema man jobbar.
ArtistLab grundades 2008 av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder som hjälper konstnärer att utveckla en mer effektiv, kreativ och konstruktiv arbetsprocess, som inkluderar alla delar som ingår i ett konstnärskap och får delarna att samverka med varandra. Det skapar konkreta förutsättningar för konstnärer att kunna utveckla konstnärliga kvalitéer och originalitet i sin konst, och samtidigt kunna ta viktiga utvecklingssteg.

Handledningen har utformats som ett svar på det faktum att de allra flesta konstnärer som kommer till ArtistLab har tidigare gått flera konstkurser, konstutbildningar och även på konsthögskolor, och trots det ändå saknar centrala kunskaper i hur man utformar ett fungerande konstnärskap. Man har heller inte de kunskaper man behöver för att kunna hantera och lösa alla dem problem som brukar uppstå i det konstnärliga arbetet.

Hos ArtistLab får konstnärer konkreta metoder och verktyg för hur man utvecklar ett eget konstnärligt tema och en egen stil med konstnärliga kvalitéer och originalitet, och hur man utvecklar sin arbetsprocess så att den blir effektiv och kreativ, och kan generera de här kvalitéerna.

Allt det här definierar och utgör hela grunden i det konstnärliga arbetet och är därför inkluderade som de mest centrala delarna i handledningen.

Med lanseringen av online kurserna blir det nu också möjligt för dig som konstnär att själv använda dig av dessa modeller och metoder, som ger dig förutsättningar att bli mer självständig och professionell i ditt arbete.

Antagna till konsthögskolor

I genomsnitt blir 70% av Artistlab’s kursdeltagare i direkt anslutning till kurserna antagna till konsthögskolor i Sverige och utomlands*, till både kandidat-och masterprogrammen. Vilket är betydligt mer än för andra konstutbildningar, trots att antagning till ArtistLab sker utan arbetsprover, som är obligatoriskt på de flesta andra konstutbildningar, och som därför styr hur deltagarnas förkunskaper och förutsättningar ser ut.

* Konstfack, Kungl. Konsthögskolan i Stockholm, Valand konsthögskola, Umeå konsthögskola, Malmö konsthögskola, Konsthögskolan i Oslo, Konsthögskolan Bergen, Konstakademin i Trondheim, Goldsmiths - University of London, Slade School of Fine Art, Glasgow School of Art, Edinburgh College of Art, Central Saint Martins - University of the Arts London, The Royal Danish Academy of Art.

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har med sina omfattande kompetenser och unika handledning blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.
h
g
j
j
L

Konstnär Eva-Karin Strand Wåtz

Om ArtistLab Academy's handledare Peter Sköld

Jag som grundat ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland.

Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland. Sammantaget har jag 10 års utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).​

Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar. ​

I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.​

Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.ArtistLab Academy's medarbetare

Peter Sköld


GRUNDARE AV ARTISTLAB (2008)
OCH ARTISTLAB ACADEMY (2023)

Handledare

Nathalie Gabrielsson


MEDGRUNDARE AV ARTISTLAB ACADEMY (2023)

Gästhandledare och sakkunnig inom konstteori, konceptuell konst, video, installation och performance. 
Ansvarig för ArtistLab Academy's konceptutveckling och marknadsföring.

Lucas "Skrutten" Cranach

HR Manager

Lukas "Skrutten" Cranach

HR Manager


Upptäck våra konstkurser!

Konstkurser online och individuell handledning för alla typer av konstnärer på alla nivåer.

Kursdeltagare

Titta gärna på konsten från våra nuvarande och tidigare kursdeltagare

Få hjälp att välja en kurs som passar just dig

Kontakta gärna oss om du har frågor eller om du vill ha hjälp med att välja ett kursupplägg som passar just dig.

Fyll i dina uppgifter eller ring 073-5937066
Förnamn
Efternamn
E-mail adress
Ditt meddelande
Tack för ditt meddelande!

Upptäck våra konstkurser

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards

Följ ArtistLab's nyhetsbrev

Thank you!