Individuell handledning - kursstart sker löpandeIndividuell handledning i alla delar av ditt konstnärskap

Handledningsprogrammet


*Efter din registrering och köp av Handledningsprogrammet blir du kontaktad för ytterligare information och för att boka in kursstart.

Dela kursen med dina vänner!
Kursupplägg

Individuell handledning

Handledare

Peter Sköld

En kurs för

Nybörjare och professionella
i alla tekniker

Handledningsträffar

På distans eller ateljén i Stockholm

Längd

8 träffar
Inom 12 mån.

Pris

13 950 kr
Begränsat antal platserLäs mer
 

Individuell handledning i alla delar av ditt konstnärskap


- En kurs både för dig som jobbar föreställande eller abstrakt.


I kursen får du en omfattande och målinriktad handledning som anpassas efter dina förkunskaper, ambitioner och mål med din konst. Handledningen inkluderar alla delar i det konstnärliga arbetet, från material, teknik, praktisk och teoretisk kunskap, till kunskaper och psykologi kring arbetsprocessen.

Handledningsträffarna sker individuellt och inte i grupp. Kursen passar både nybörjare och mer professionella konstnärer.

Du kan arbeta med alla typer av medier som exempelvis teckning, måleri (alla tekniker och stilar), video, foto, objekt och konceptuell konst. Kursen riktar sig också till dig som målar inom det abstrakta bildspråket. Kursen inleds med en genomgång av dina tidigare arbeten och hur dina ambitioner, behov och mål med konsten ser ut.

I kursen lägger vi extra stort fokus på att utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil som passar just dig, och att utveckla den konstnärliga kvalitén på din motivvärld.

Om du målar abstrakt ligger fokus på att hitta den abstrakta stilriktning som passar dig allra bäst, och att utveckla den konstnärliga kvalitén på dina målningar.

Oavsett om du målar föreställande eller abstrakt så är också kvalitén på din arbetsprocess avgörande för den konstnärliga kvalitén på dina färdiga konstverk. I kursen ligger därför ett stort fokus på att utveckla kvalitén på din arbetsprocess med specifika arbetsmetoder anpassade till just dina arbeten. Det här ger dig också en större medvetenhet i ditt arbete, där du med nya kunskaper och metoder själv kan styra och utvärdera utvecklingen av dina arbeten.

I kursen fokuserar vi också på att utveckla serier och kontexter i dina arbeten och hur du positionerar din konst i förhållande till andra konstnärer, samt hur du kan arbeta med gestaltning, presentation och kommunikation exempelvis i samband med utställningar.

Kursens innehåll ger dig en gedigen plattform för ett välfungerande konstnärskap där du får ett mer professionellt, kreativt och konstruktivt förhållande till din konst, där även kommunikation och marknadsföring ingår som en naturlig och kreativ del. 

Kursupplägg


Kursen inleds med en genomgång av dina tidigare arbeten och hur dina ambitioner, behov och mål med konsten ser ut.

Kursen består av 8 st träffar, digitalt eller i ateljén i Stockholm, under 12 månader. En handledningsträff brukar pågå ca. 2 timmar. Handledningsträffarna förläggs efter din arbetstakt och dina behov. Mellan träffarna har du också möjlighet att få handledning via E-mail, som ett stöd i din arbetsprocess.

Kursens innehåll och unika upplägg är både dynamisk och effektiv, då den anpassas helt efter dig som kursdeltagare och hur dina praktiska förusättningar ser ut. Sammantaget motsvarar kursen en hel konstnärlig utbildning, där du också under en längre tidsperiod har en egen mentor i ditt konstnärskap.

Upplägget på kursen brukar uppskattas då den tar hänsyn till exempelvis din jobbsituation, andra studier, familj och barn, eller om man blir sjuk, osv.

Kursstart och tider anpassas efter dina önskemål.


Håkan Bystedt, JonesTownBlues, 2022, akryl på duk, 72x62 cm.

Individuell handledning

För både nybörjare och professionella konstnärer.
Handledningsprogrammet skräddarsys efter dina behov och önskemål. Du bestämmer själv arbetstakten och hur du vill förlägga dina träffar.


Kursupplägg

Handledningsträffarna sker digitalt eller i ateljén på Södermalm. Du väljer själv när du vill boka in dina träffar och intervallen mellan träffarna. Mellan träffarna har du också tillgång till handledning via mejl.

Utveckla ditt konstnärskap

En kurs för dig som vill utveckla professionaliteten i ditt konstnärskap, exempelvis med fokus på utställningar eller ansökningar till konsthögskolor.


Kursstart

Du bestämmer själv när du vill starta din kurs. Kursstart sker löpande över året. Antalet platser är begränsade.

Individuell handledning i alla delar av ditt konstnärskap

Handledningsprogrammet

Få hjälp att välja en kurs som passar just dig

Kontakta gärna oss om du har frågor eller om du vill ha hjälp med att välja ett kursupplägg som passar just dig.

Fyll i dina uppgifter eller ring 073-5937066
Förnamn
Efternamn
E-mail adress
Ditt meddelande
Tack för ditt meddelande!

Upptäck våra konstkurser

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards